18 maj 2012

Fika med Saga

Saga var först på plats, hon satt i solen utanför Chez Madame där vi hade bestämt möte vid elva. Jag var dock inte helt säker på vem jag skulle leta efter, men väl inomhus fanns det ingen som kändes helt rätt så med enkel slutledningsförmåga gick jag ut och frågade om Saga var Saga. Vi köpte varsin kaffe och slog oss ner utomhus.

Sen satt vi där i fem timmar. Ja, fem timmar, för så trevligt kan det vara med kaffe, sol och en ny bekantskap. Och oj så många samtalsämnen vi hann med – det som började med dialekter och väder slutade med feminism, Facebook och kända bloggerskor. För nog är det så, att ju längre en pratar med någon desto mer på djupet blir det. Och jag gillar verkligen långa samtal, det tar nämligen ett tag innan jag slappnar av ordentligt. Sen kan det förstås verka ytligt att prata om Facebook och bloggar... men det tycker jag faktiskt inte att det var.

Saga är illustratör samt grafisk formgivare och ska börja på Konstfack till hösten, hon har en hemsida och en blogg som jag definitivt tycker att ni ska kolla in. Vi pratade lite om skolor, CSN, utbildningar och att försörja sig efter konstnärlig utbildning. Hundar, Norrland, fjällvandring, hår, bilar och att flytta hann vi också med. På slutet fick vi även sällskap vid vårt fikabord, mycket trevligt!

En så här lång paus från någon form av jobb hade jag absolut inte tagit på egen hand, därför hävdar jag fortfarande att de här kaffedejterna är mycket hälsosamma för mig. När jag cyklade hemifrån var jag trött, tung i huvudet och lite lätt pollenallergisk, när jag kom hem var jag pigg, glad och mycket mer energifylld. Kanske klyschigt, men ändock sant.

Väl hemma upptäckte jag också att jag bränt mig både i ansiktet och nedanför halsen. Så kan det gå... men det kan det ju faktiskt vara värt ibland.

Inga kommentarer: