20 mars 2012

Fika med Ebba

Platsen var kaféet på Form/Design Center och tiden kvart över tre. Jag var lite tidig eftersom jag alltid tror att det tar längre tid att cykla än vad det faktiskt gör. Ebba hade gett mig blommiga byxor som signalement men med tanke på hur lite folk det var på kaféet hade vi nog hittat varandra ändå, faktum är att det inte brukar vara så svårt att gissa vem det är jag ska fika med.

I alla fall, det här var hur trevligt som helst – vipps hade det gått två timmar. Ebba var precis så "allmänt glad och kul" som hon hade beskrivit sig i ett mail. Dessutom pluggar hon till arkitekt och eftersom jag också är intresserad av rum och rumslighet hade vi ett gemensamt intresse redan där. Det blev mycket snack om studier, pendling, skolor, Klädoteket och Malmö överlag. Några ord om konst, textilindustrin samt egna pågående projekt hann vi också med.

Jag drack kaffe och åt en bulle, Ebba drack te och åt äppelkaka. Ebba verkade vara lite av en stammis på det här kaféet, och en van kaféfikare i allmänhet. Jag nämnde att jag nu för tiden fikar oftare med människor jag inte känner, och att jag inte sitter på kaféer så ofta i allmänhet. Men, vad gör du då? frågade Ebba. Ja, jag vet inte... hänger i ateljén, jobbar eller är hemma... antar jag, svarade jag eftertänksamt. I skrivande stund tänker jag att de här kaffedejterna nog är rätt bra för mig – som välkomnande pauser från de ställen jag allt som oftast befinner mig på. 

Innan vi lämnade Form/Design Center hann Ebba också berätta om hennes julkalenderprojekt (på Solde Kaffebar) som lät väldigt roligt. Vill du också fika med en intressant person så rekommenderar jag lätt Ebba!

Inga kommentarer: