22 mars 2012

Fika med Anna


Dagens mötesplats stod Anna för. Vi anlände till kaféet precis samtidigt – klockan tio – och jag måste säga att det var mycket trevligt med en förmiddagsfika. Faktum är att jag faktiskt inte ens kollade vad kaféet heter, men det ligger vid Karlskronaplan (i Chez Madames gamla lokal). Väldans mysigt med trevlig personal så det blir definitivt fler besök.

Anna doktorerar i spansk litteratur och det var intressant att veta hur det här med att doktorera fungerar i praktiken. Vi pratade också om bloggar, volontärarbete, sömnad, keramik och de svårigheter som kan uppstå när det gäller att hantera gränsen mellan det som är hobby och det som är arbete. Vi diskuterade också begreppen konsthantverk, hantverk, konst och design – vilket alltid är ett aktuellt samtalsämne om du frågar mig. Det ordades även om att leva utan mål, att inte känna att vi måste göra karriär och att helt enkelt hoppa på det som känns roligt för stunden. Det kändes som att vi hade en hel del gemensamma tankar om det här..,. faktiskt så kändes det som att vi hade en hel del gemensamma tankar om saker och ting i största allmänhet.

Anna beställde en latte och jag en sojalatte. Vi bar ut ett bord och två stolar för att sitta i solen, alltså årets första utomhuskaffe för min del. Fantastiskt! Efter ungefär en timme flyttade vi i och för sig in, när skuggan tog över var det inte riktigt lika varmt.

Jag fick ett intryck av att Anna är otroligt språkbegåvad och med tanke på att hon har arbetat med skönlitterär översättning så är det garanterat så. Hon verkade också, som jag, tycka om att hålla på med lite olika saker, och testa nytt. Ja, vad mer kan jag tillägga än att det var fantastisk trevligt och inspirerande – även på den här fikafejten!  

Halv tolv var vi tvungna att bege oss, eftersom både jag och Anna hade tvättid att passa. Nu, hemma framför datorn, tänker jag återigen på hur mycket energi mina fikadejter ger. Det här med att träffa helt nya människor på tu man hand under så pass "lång" tid som en fika ändå fortgår, händer inte så ofta annars. Finfint!

Inga kommentarer: