6 september 2011

Fika med Mirijam

Jag var 15 minuter för tidig till vår uttalade tid, passade på att köpa en sojalatte och slog mig sedan ner på den lilla trottoar-uteserveringen. Hann också fundera lite över hela det här fikaupplägget, är jag tillräckligt social för ett sånt här projekt? Tänk om vi sitter tysta och bara stirrar på varandra? Exakt klockan fyra dök Mirijam upp.


Det blev inte tyst. Däremot var vi de sista som lämnade stället och cafébiträdet fick till och med, vänligt med bestämt, förvarna oss att snart är det bara våra möbler som skall bäras in. Jag måste erkänna att jag var lite nervös i början, men bara några sekunder senare var det hur trevligt som helst. Mirijam är skitcool och håller på med en massa spännande saker. Samtalsämnena gick från husköp, via en hel del hundsnack, till fallskärmshoppning och mc-körkort. Diverse resmål, screentryck och diskussioner om stipendier hann vi också med. Och vad kan man egentligen odla på en inglasad balkong? Det finns många saker att fråga när man träffar någon man från början inte vet någonting om.

Nu är jag hemma och tänker... att... det är verkligen pepp att träffa nya människor, det ska jag alltid fortsätta med. Det är kul (och viktigt) att träffa personer som sysslar med andra saker än vad jag själv gör. Dessutom var Mirijam inspirerande, vilket alltid är en suverän egenskap.

Om ni undrar vart vi drack vårt kaffe kan jag berätta att det var på Chez Madame, ett ställe jag definitivt ska återvända till. Har du inte hunnit spana in Mirijams blogg så kan du göra det här. Själv hade jag valt att inte kolla så mycket på hennes blogg (vars adress stod i mailet jag fick) innan vår fikadejt eftersom jag inte ville veta för mycket, men nu, nu får jag kolla.

-

Och vad tyckte då Mirijam kanske du frågar dig? Jo, det kan du läsa här.

7 kommentarer:

Gisela sa...

Älskar detta. Det är samma, kan jag tänka mig, märkliga typ av känsla som i mitt ARTIST IN MY RESIDENCE. Tror du också det? Jag gillar. FÅr man inte fika med dig om man redan känner dig? :)

Karin sa...

Ja, jag tänkte lite på ditt projekt faktiskt. Fast det här är inte riktigt lika välplanerat känns det som, jag tänker mer att mitt projekt i sig får bestämma riktning, så att säga. Fast du kanske också tänkte så iofs, man kan ju aldrig veta vad som kommer att hända... vilket också är det jag gillar!

Och jo, självklart får man fika med mig även om man känner mig! Om inte annat kan vi ju diskutera de besläktade projekten. ;)

Mirijam sa...

Men ja, det var ju JÄTTEROLIGT! Även om jag vet att de stänger klockan sex så blev jag helt förvånad när jag halade upp mobilen ur fickan och insåg att den nästan var halv sju när vi skiljdes åt! Ska bli spännande att läsa vidare!

Jenny Palm sa...

En sån rasande fantastiskt begåvad idé! Kommer du till Göteborg så hör av dig!

jennypalm.publishing@gmail.com
(hittade hit via Mirijam)

Karin sa...

Mirijam - Ja, verkligen! Och nu är det ju bevisat (typ) att jag inte är en galen yxmördare!

Jenny - Ja, absolut! :)

nataber sa...

vilken genial idé!

Maja L sa...

Vilken härligt rolig idé!