8 september 2011

Fika med Angelica


Den här gången var jag inte alls lika nervös, nu hade jag ju redan varit med om det här i alla fall en gång. Kanske var det min nya mer avslappnade stil som gjorde att jag kom tre minuter för sent, fast jag vill också flika in att det var en väldig rusning på cykelbanan.

Alltså jag gillar verkligen det här projekt, det är hur kul som helst att sitta ner en stund med en person jag aldrig träffat förut. Jag tycker om att höra andra berätta om hur de har kommit dit där de befinner sig nu, vilka val de gjort och vilka vägar de gått. Att fika med någon är inte alls samma sak som att träffa en ny person på till exempel en pub eller fest, tycker jag. Det här är något jag rekommenderar starkt, och vill du inte fika med mig så bjud ut någon annan du inte känner.

Angelica sysslar också med konst, och textil. Just nu går hon på Malmö Konsthögskola och därför var det kanske inte så underligt att många av samtalsämnena innehöll just konst och konstskolor. Arbetsprover, gallerier och ateljér, könsfördelningen bland konstnärer på etablerade gallerier resonerade vi också om. Dessutom snuddade vi vid ämnet att vara en dekadent konstnär.

Det känns lite som att jag lämnar ut människor jag skriver om här, men eftersom de har gått med på att fika med mig inom ramarna för det här projektet antar jag att det är okej. Om någon skulle önska att vara anonym skulle det givetvis gå fint det med.

Än en gång blev jag inspirerad, i och för sig är det svårt att bli annat när man fikar med någon som sysslar med intressanta saker. Själv hade jag med mig lite tips och trix vad gäller stickmaskiner. Mitt dryckesval föll återigen på en sojalatte, Angelica valde däremot te. Café Agnes var ett fantastiskt ställe, även den här gången satt vi kvar till stängningsdags. Ännu en skittrevlig fika!

Inga kommentarer: